Home Organisatie Monumenten Activiteiten Terugblik Weblinks Contact Zoeken
 Open Monumentendag Zuidhorn
In Zuidhorn wordt Open Monumentendag gehouden op de tweede zaterdag in september. De dag wordt georganiseerd door de Stichting Open Monumentendag Gemeente Zuidhorn en financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Zuidhorn. Samen met een groot aantal enthousiaste mensen zorgen we ervoor dat op Open Monumentendag een groot aantal monumenten geopend is en dat er leuke en boeiende dingen te doen, te zien en te horen zijn.

In 2018 wordt Open Monumentendag gehouden op zaterdag 8 september. Het thema is In Europa. De opening vindt plaats om 10 uur in de kerk van Niehove. Op donderdag 6 september is er een interessante informatie-avond in Hotel Aduard met een viertal korte inleidingen.

Ruim 20 monumenten in de gemeente zullen verder hun deuren openen voor publiek. In verschillende monumenten zijn leuke activiteiten georganiseerd, muziek, tentoonstellingen of film.

Bent u nieuwsgierig geworden, klik dan op een van de knoppen bovenaan deze website. Onder de knop Activiteiten vindt u informatie over de monumenten die op een Open Monumentendag geopend zijn en de activiteiten. Rond 1 juli 2018 zullen alle activiteiten op de website staan. Informatie over voorafgaande jaren vindt u onder de knop Terugblik. Foto's van de meer dan 100 rijksmonumenten in de gemeente Zuidhorn zijn te vinden onder Monumenten. Slechts een aantal van hen is dus op Open Monumentendag geopend.

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties, stuur ons dan een e-mail. Klik hiervoor op de knop Contact.

Wij hopen u op Open Monumentendag in onze gemeente te mogen begroeten.